Draga 28 Nisan 2008 Pazartesi


ayrılık sonrası kendimi vagonumda buldum,

bir hayat, bir bavulun içinde

ölü hayallerim,

aniden ben de itiş kakışın içinde,

öylesi tanıdık bir ses,

ismimi söylerken çığlığa dönen bir ses,

ve tren hareket etti, sen yine uzağimda

söylemek istedim sana

seni nasıl da sevdigimi bağırmak istedim

ah keşke becerebilsem

bir an hayatımı değiştirmeyi,

camın üzerine yazdim seni sevdiğimi

ve ağladığını görür görmez

akmaya başladi gözyaşlarım ırmak gibi,

çünkü kalbim, geç kalmıştın.

geçip gider şehirler ve istasyonlar

ama sen yanımdasin hep,

senin yansımanı görüyorum, benimle konuşuyorsun

bir yağmur, bir rüzgar gibi,

dönemeçte inmek istiyorum

ama sesim dağılıyor,

inmek istiyorum dönemeçte

kimse duymuyor beni,

artık kayboluyor tren

bir günün ışığı gibi.

söylemek istedim sana

seni nasıl da sevdiğimi bağırmak istedim

ah keşke becerebilsem

bir an hayatımı değiştirmeyi,

camın üzerine yazdım seni sevdiğimi

ve ağladığını görür görmez

akmaya başladı gözyaşlarım ırmak gibi,

çünkü kalbim, geç kalmıştın

Draga


Diyor ya şarkıda;
''Sen varken gücüm olurdu,
Zaman akmadan dururdu hatırlasana...
Hani aşk seni yormuştu yolun sonuna koymuştu,
Dokunma bana...''
''Ayrılık kolay oyun mu?Artık ben vazgeçtim,yalnızlığı seçtim herşey bitti anlasana dokunma bana...''
Bir insana karşı bi duygu besleyip ondan güç olmak ne kadar doğrudur bilemiyorum bazen düşündüğümde ee benim kanımdaki o kudret nerede diyorum ama o kudretinde senden geldiğini anlıyorum..Hayatta amacı olmayan birisi değilim benimde ideallerim benimde hayallerim benimde birşeylerim vardı..Belki de en önemlisi sen vardın..Ha hala varsın o ayrı,bi yerlerde bi şekilde sen duruyorsun içimde..Belkide içimde olduğunu düşünüyorum bu duygu belkide beni hayatta kılıyor..Belkide bu beni kötülüklerden uzak tutuyor..Orada olduğunu düşünmem veya umudum beni sana yakın kılıyor sana bi köprü oluyor.Ucunun nereye çıktığını bilmeden uzuncana bi köprü işte..Belki ince bir halat,ama ucunda kıyısında senin olman ''O''nun sen olduğunu bilmem beni dengede tutuyor..Defalarca ''Bitti,olmaz olmayacak''lar beni kesmiyor artık..Bu hissi hiç birşey söndüremiyor sürekli devam eden yakarışlar haykırışlar..
İçimde dinmeyecek bi özlem var.Belki de bu bir bencillik..Evet evet ben cidden cok bencilim belkide..Seni istiyorum hayatıma,seni istiyorum yarınlarıma..Belki de senin yarınlarına bi karartıyım ben belkide seni gizlice takip eden bir gölge..Ama sen varsın ya işin ucunda kıyısında işte o yüzden umurumda mı sanki bu dünya...
Yok geçmeyecek biliyorum bi türlü susmayacak sana aç kalan yanım.Belkide doyumsuzum..Doymak bilmiyor şu gönlüm sana da doyamayacağımı biliyorum..Belkide senin hayatından bir porsiyon daha eksiltmek istiyorum senin o masum tarafından bi parça daha almak..
Başka yer başka zaman da sensiz ömrüm olmasını istemiyorum belki..Ben beni istemeyecek kadar ileri safhadayım belkide..Belkide seni istiyorum sadece yok yok ben sadece seni istiyorum şu hayallerime..
Bir şansım olsun olmayacak olsada olacağını düşünme umudum olsun..Ha olmayacak olamayacak olsada olsun bi kerecikte olsa olsun..
İkimizde farklı olalım ama ne farkeder sen benim açlığımı doyuruyorsun,ne kadar bencilim seni istiyorum şu yapbozdaki yerini dolduramayacağımı biliyorum ve orayı doldurmani istiyorum yoksa ilerlemeyecek bitmeyecek sanki bu..
Seni sevmek istiyorum ha seviyorum zaten o ayrı..Seni sevdiğimi haykırmak istiyorum..Neden istiyorum bilmiyorum belkide hayatımda gördüğüm en parlak yıldız sendin ve bu sen olarakta kalacaksın bunu biliyorum belki de..Bunun böyle olduğunu düşünmüyorum çünkü bu zaten böyle...
hiç kimse haketmiyor bu şarkıları,kimseler senin gibi dolduramıyor bomboş kalan gökyüzümü..Hayatım boyunca aradığım ki kısa bi süreye tekamül eder ama yine de arayacağım herşeysin sen..
Muhabbet arası konuşurken arkadaşlarla kimsenin tamamen istediğimiz olamayacağını mutlaka bi elinin bi gözünün hoş olacağını fakat biz baska bisi isterken onda olmayacağı olamayabileceği konusu açılmıştı..Mutlaka bi yeri istedigin gibi değildir dendi..Düşündüm saatlerce düşündüm..
Ama yok işte yok...O gözlerin ki aklıma gelince gözlerim dolar..O gamzen bi gülümseyisinde belirince insanın içini aydınlatır ellerinden ayaklarına yok sendin o imkansız sendin..Bir insan yoktur ki içi dışı tastamam olsun..Ama bence o sendin..
Dedin ya seni kötü tanıtıyorum yok böyle birşey..Ben senin tenine konacak toz zerresine bile katlanamam...Senin gözlerinden akan yaşa dayanamıyorum ki ben..Şu halimin sebebi de asla sen değilsin olamazsın da..Zaman geçtikçe anlıyorum hatalarımı her geçen gün bi kötü özelliğimi bi kötü yönümü görüyorum ve sana hak veriyorum artık biliyormusun..Ben ne kadar çok yıpratmışım ne kadar yaralamışım..Keşke keşke denir ya..Keşkemsin benim..Keşke seni yaralamasaymışım..Senin hayallerini bıçaklamasaymışım..Keşkelerim keşke hiç olmasaymışım şu dünyadaya kadar gidiyor..
Bazen oluyor hayata soğuyorum işte bu zamanlarda çekip gidesim geliyor o herkesin hakkında dünyanın varoluşundan beri söyledikleri olaya o yeri denemeye karar veriyorum..Ama seni sürükleyip götüremicem o yüzden kalıyorum bir şans ileride diye..O rüzgarda titreyen mumun sönmesini istemiyorum..Belkide kafayı yiyorum zaman zaman..Biliyorsun hep deli olduğumu düşünürdüm..Acaba gidersem geriye ne kalır???Bir hiç mi?Yoksa bir efsane mi?Sanırım ben hiç olmaktan korkuyorum..Senin hayatında bir hiç olmak gibi...Saçmalamanın son raddesindeyim sanırım belkide en doğrusu bunlar belki de değil...Evet evet bunlar tamamen saçmalık..Ben zayıf birisi değilim olamam olmamalıyımda zaten..Sen zayıfları sevmezsin,ki kendimi güçlendirmeliyim bir savaş bir oyun değil demiştin ama aşk bu...Belki de kendimi masal dünyasından arındırmalıyım..Sahi Superman yok dimi hiç te olmadı..Belki de ihtiyac duyuyorum böyle şeylere bir kurtarıcı bi varoluş nedeni..Kimilerine göre o da yok dimi..Hep düzenin bir parçası bi yüce güç olmalı korkmalıyız ben korkmak istemiyorum artık..Bir gün gelecek,sen içimde tekrar uyanacaksın belkide ben senin içinde doğacağım tekrardan..Belki de buda bir hayal tıpkı superman ve peter pan gibi..
Ne diyordu Aimee Mann'' But can you, save me
Come on and, save me
If you could, save me
From the ranks of the freaks
Who suspect they could never love anyone''
Evet sen beni kurtarabilirsin belkide ben seni çekmem artık aşağılara ama şimdi değil belkide belki daha sonra ama bi gün..Peter Pan gibi..Yok sen hayal değildin sen gerçektin belkide hayallerden çıkageldin...
Seni ve senli günleri hatta sensiz olsada senli günleri seviyorum...Hayatımda kısa bi sürede olsa,o mükemmeliğini kattın ya..Hayatım boyunca sana minnettar kalacağım..İyiki varsın ve olacaksında..
(Bu yazıma kızma..Benim için değerini asla paha biçemem..Cidden iyi ki varsın en kısa zamanda sesini duyabilmek umuduyla...)

Draga 22 Nisan 2008 Salı

Draga


Bide müslüm babadan dinleyin

Draga 20 Nisan 2008 Pazar


Zamanın eli değdi bize
Çoktan değişti her sey
Aynı değiliz ikimiz de
Zaaflarına bi gece
Hatalarına bir nilufer
Sevgisizliğine bir kalp verdim

Artık geri ver, geri veremezsin aldıklarını
Artık geri ver, geri verilmez hiçbir yanılgı

Her şeyi al..
Yokluguma emanet et sen de benden kalanlari

Her şeyi al bana beni geri ver
Bir şansım olsun
Başka yer başka zaman
Sensiz ömrüm olsun
Her şeyi al bir
Sensiz ömrüm olsun
şansım olsun
Başka yer baska zaman
Sensiz ömrüm olsun

Draga 17 Nisan 2008 Perşembe


Yıllardır şu ingilizceyi bi adam akıllı öğrenemedim derdim..Ama Tv de böle bişi görünce kendimi test etmiş oldum My english is perfect!!!

Draga 15 Nisan 2008 Salı


Öyle yaralıyım ki ölmem ben artık
Ölmem ya kanarım seve seve
Haksızlık etmem suya ekmeğe..
Hiç bir anahtar bölmese de kilidimde
Bekliyorum kaç zamandır
Uykusuzum,sabırsızım
Başımı acıtıyor geceleri yastığım
Dilim kurumuş bir su yatağı
Katı sözcüklerle dolu ağzım

Elimden tutmuş sevecen gençliğim
Buzdan bir yolda düşe kalka yürümeyi öğretiyor yeniden bana
Geçmiş deyince sen geliyorsun aklıma
Sahi sen yaşadın mı ya
Var mıydın acaba?
Yaşadık mı seninle aynı zaman parçasında
Ama ellerin aklımda
İri gözlerin,sıcaklığın geceler boyu
Ve aklın aklımda...

Draga

Bugün artık saymaktan vazgeçtim..En son 228 diyorum buradan..Bu rakamlar nedir niye sürekli msn iletimde azalır durur diye meraklı sorulardan da bıktım artık..
Bu rakamlar gün geçtikçe azalmaya başladı 360dan 228 e kadar az değil belki biliyorum hepinizin neler düşündüğünü.Birini bekleme olarak algıladınız hep,birinin yollarını beklerken günbegün azalan rakamlar ona kavuşacağım ana heyecan duyduğumu sandınız..
Ama aslında bilemediniz ki onlarla birlikte bende azaldım..Hergün daha da kötü oldum.Bu rakamların bitişi benim içimde de tamamen bişeylerin bitişi olacaktı..Aslında iyi güzel bir modda değilim anlayacağınız yine içimi dökmek istiyorum ''Sabaha karşı saçmalamalar'' serisine bir yenisini daha ekleyeceğim..
Bugün bir arkadaşa sordum ''Neden sadece sevilmek yetmez birisine?'' ''Aç gözlülük yaparlar'' dedi..Bunu düşündüm tüm gece.Ama ya ben? Ben çok mu masumum.Evet hayatımda iki kişiyi çok sevdiğime inandım.İlki bittiğinde daha büyüğü girmeliki hayatıma daha iyisi olmalı ki artık bişiler değişsin yoksa istemiyorum dedim.Ki öyle de oldu..Hayatımda kimseyi sevemeyeceğim kadar sevdim,üstelik farkında olmadan sevdim..Bi gün valiziyle çıkıp gelmişti hayatıma,küçük bir valizdi 3-4 günlük eşyalarla gelmişti..O geldiğinde bilmiyordu tabi sırtına yüklenecek olan yüklerin ağırlığını belki de buna hazır değildi.Bendeydi hata hayatımı onun omuzlarına verdim beni de götür gittiğin yere dedim.O da taşıyamadı ve gelirken getirdiği bi valizden az daha büyüğünü alıp geride bişi bırakmadan çıktı gitti..
Babam ve Oğlum filminde diyordu ya hani ''Gidecek olanın karşısında dağ olsa durduramaz'' diye işte öyle..Aşkın dağlar kadar büyük olduğunu söylesende yok kardeşim olmuyordu..
Ha o günlerin sırrına gelince.Cidden bi kavuşma değil bitiş olacaktı..Sevgi öyle tarihlerle bitti bitecek aman ha bitiyor denemez elbette sevgimin bitişi olmayacaktı..Sadece umutların tükenişi olacaktı.
Hepimiz birer küçük balığız bu sularda,kimimiz mavi,kimimiz kırmızı kimimiz turuncu..Hepimiz kalbimizi balık gibi yüzdürüyoruz benim balik yüzemedi..
Daha sonraları denedim elbet,hep diyordun ya ''yoluna bak mutlu ol..'' diye.Bunu denedim ee olmadı..Denedim derken rota hep sana kayıktı aslında.Belki o yüzden olmadı..
Biraz sitemkar birazda kendimi eleştiricem,hep diyoruz insanların ne dediğine takmamak lazım kendimizi bilmek lazım diye.Etraftan gelen eleştirilerden bıktım ha doğru olanları var mı var..
İnsanları kırmamak için çok hatalar yaptım kendim çok kırıldım.Belkide kendim olmayıda başaramadım.Hep savunduğum şeylerden çok uzak kaldım.Kendimi başkalarına yanlış tanıttım veya onlar görmek istediklerini gördüler sadece bende..
Ben ise göstermek istemedim senli yanlarimi..Senin olduğun parçalar belkide özel ve güzeldi bi o kadarda korkutucu..Korkutucu diyorum evet korkuncum sanirim.Sürekli kendimi sorguluyorum ben ne işe yararım diye.İnsanlara faydam değil hep zararım dokunuyor..Her el uzatanın elini kanatmaktan başka bir işe yaramıyorum.Sevmek suçmu dedim hep evet ben sevdim çünkü..
Sesini duyamadan günler,haftalar aylar geçirdim..En son ne zaman duydum o bana hayat veren ''Bebeem'' lafını agzından,ya da ne zaman tartıştık ''öff ibo yeter artık'' konularının dışında bir şarkının başında..Çok zaman oldu sanırım ben bile hatırlayamıyorum artık..Hep çekip gitmeyi istedim bende gerek bu aşktan gerek bu hayattan...
Artık geriye ne kaldı onuda bilmiyorum..Her seferinde son mektup diyorum ya,o sonlar hiç gelemedi dimi.Sen dört gözle beklerken benim kanımdan akıp gittiğini görmek için..
Hep o puzzle da eksik parça olacaktım dimi..Ben sanırım çoktan silinip gittim...Blueclay sana tesekkür ederim..''Sen sanıomusun onun umrundasın,sen arayıp sormasan aklına bile gelmiceksin'' buna benzer bşiler söylediğin için..Birisinin umrunda olmamak çok acı bişeymiş..
Bunun için sana da tşk ederim...
Hayatımda yeni yeni renkler var artık..
Şu gri dünyamı biraz da olsun renklendirmek istiyorum..
Birisi korkmadan fırçasını eline alsa artık..
Yok bu sefer cidden feci saçmaladım..Herkese iyi günler
(227 gün 19 saat 27 dk...)

Draga 14 Nisan 2008 Pazartesi


(Mustafacım Tşkler..)

Draga



Tamam tamam öyleyim
Bir öyle bir böyleyim
Hergün tanış benimle
Bir güler bir ağlarım
Anlatırım saklarım
Ruhum hep desen desen
Alış şu hallerime.

Farkında bile değilsin
Seni cezbeden de bu
Niye beni seçersin
Etraf de sensiz doluuu
Ben bugün nasılım
Yakınmı uzakmıyım ben
Offf ne bileyim
Açık bir kucak mı,
Yoksa bir tuzak mıyım ben
Ruhum hep desen desen....

Ama ben hep böyleydim
Sen beni böyle sevdin.
Değiş desende olmaz
Durup bak renklerime
Bir demet yap kendine
Aşkımız öyle solmaz.

Farkında bile değiiilsin
Seni cezbeden de bu
Niye beni seçeeeersin
Etraf de sensiz doluuu
Ben bugün nasılım yakınmı
Uzakmıyım ben
Offf ne bileyim
Açık bir kucak mı,
Yoksa bir tuzak mıyım ben

Draga 13 Nisan 2008 Pazar


Helal teyzeme..Helal Türkçeyi katledenlere..

+18

Draga

Draga


artık tam zamanı telefonu elime aldım numaran ezberimde gözlerim kapalı numaraları basıyorum ilk ses ve ikinci ve üçüncüsü actın bir sessizlik diğerinden farklı nefes alıp veriyorsun hızlı hızlı
- alo
- …
aramıstım beklemek artık bana göre deil
- …
konusmak istemiyorsun
-…
-ya da istiyorsun karasızım cok düşündüm düşledim bir yere varamadım diyemem cok seyler oldu içimde bazen geldi bazen …
-…
bilirsin beni güçsüz belledim kendimi güçsüzlükte deildi aslında suya susamak gibiydi daha cok zaman gecmedi ama dayanamadım belki cümleler kuramadım son zamanlarda hiç konusamadım bile neden dersen ya sesim yetmedi ya da verecek cevabım olmadı sana hem zaten konusulacak bir seyde yoktu aslında
-…
bunu bile nie yaptıgımı bilmiorum etrafımda sorunlar sorunlu yüzler vardı bi sen yoktun bulamadım seni düsledim artık düşlerime bile gelmez oldun içinden cıkamayacagım bir hal aldı eskiyi düşledim konusmalarımzı gülüşünü espirilerini hatırladım sabah ki sesisini hatırladım uykusuzz saatleri hatırladım iste dayanamadım sesin yine yok bedenin yine karsımda deil okuyup okumayacagını bile bilmiyorum umut ediorum sadece söylemicektim bunları sadece sesini duyup kapatıcaktım telefonun oysa yapmadım yapamadım yine tutamadım kendimi olmuyor günler gecmiyor dakikaları saniyeleri saydım gecmedi işte hep kendimi kandırdım hep kandırdım kendimi
sen birsey söyledin sesin mırıldandı ben duymadım
düştüm !
daha sonra toparlanamadım
kayboldum!
son konusmamızdı
gecen rüyamda gördüm
konusuyordun ben sessizdim
neden ? die sordun
cevaplıyamadım..

Draga 12 Nisan 2008 Cumartesi


Yeni diziler arasında en çok ilgimi çeken bu oldu sanırım..
Baştan sona komedi..:) Oyunculara diyecek birşey yok zaten..Kadın derneklerine üye manyak kapıcı karısına dikkat derim..:)
size 2. bölümden kısa bi kesit sunuyorum..Gülmezseniz blogumu kapaticam..:D
Benim annem bir melek'i sakın kaçırmayın..
Hangi saatte bilmiyorum ya da hangi günde ama www.canlidizi.com dan izleyebilirsiniz..

Draga

İlk olarak The X Factor adını taşıyan yetenek yarışmasıyla ismini duyuran Leona Lewis, asıl şöhreti 2006 senesinde çıkardığı ''A Moment Like This'' single'ıyla yakaladı. İnternette yayımlandıktan sonra 30 dakika içerisinde 50.000 kez indirilen single'ın ardından piyasaya sürülen "Spirit" albümü ise İngiltere ve İrlanda'da şimdiye kadar en hız satan çıkış albümü oldu. Şimdiye kadar hiçbir star adayı katıldığı bir yarışmadan bu kadar büyük bir şöhretle ayrılmamış, eleştirmenlerce böylesine el üstünde tutulmamıştı.
Çıkarttığı ''Spirit'' albümüyle iyi bir satış yakaladı.O albümden çıkan ''Bleeding Love'' şarkısı tüm listelerde başarılı sonuçlar elde etti.
Bu kadının sesi ve fiziği cidden insanları büyülemeye yetiyor.Geleceğin Mariah Carey'si olarak adlandırılıyor.

Mariah Carey den güzellik bakımından kat kat önde olduğunu düşünmemek elde değil..
İşte sizin için seçtiğim bi kaç şarkısını dinleyip
biran önce albümünü elde edinebilirsiniz.
Haa daha önceden biliyorsanız artık bende bu kadına hayranım bilesiniz..






Leona Lewis-Bleeding Love
Leona Lewis-Better in Time
Leona Lewis-I Have Nothing
Leona Lewis-A Moment Like This
Leona Lewis-Without You
Leona Lewis-Private Party (Feat Ludacris)
Leona Lewis feat Il Divo
Leona Lewis-Lady Marmalade
Leona Lewis-A Million Love Songs (feat Take That)
Leona Lewis-Somewhere Over The Rainbow

Son

Draga


Eski bir zamandan yeni bir zamana göç eden yaşlı ve ihtiyar düşüncelerim..
kereme ve mecnuna özenirken,kimsenin ferhat olmadıgı sehirlerdeyim..

yagmur alabildigine toprakla kavga ederken,
yagmurdan sonra artık ayrılık kokuyor..
gözbebeklerim yavas yavas ufalıyor.
saclarımdaki beyazlar ölümün habercisi..
yagmura yazı yazmakla meşgul ruhum son nefese hazırlanmakta..
sessiz fırtınalarımı ekiyorum bedenime,kasırgalarımı biciyorum..

ve şimdi.
Yorulmuş şairler misali,
imlası olmayan yorgun şíirler bırakıyorum.
adresini bilmedigim sehirlere..
yagmurlar birikiyor önce mısralarıma,
sonra kış sogukları düşüyor mektuplarımın sonlarına..
yorgun ve yaşlı postacılar usandılar adresi ve faili olmayan mektuplarımdan..
boşluga yazı yazmak,sana ulaşmakla eşdeger şu günlerde..

gazetelerde sürekli intihar manşetleri,
ölümle süslenmiş üçüncü sayfa haberleri..
denize bırakılan bedenler.Ayrılıgın ölüme yakışmadığı haller..
ve bunların hepsi senin gibi gidenlere itaf edilmiş.
geride kalan not kagıtları aracılıgıyla.
ayrılıgın suc oranı yüksek artık yaşadıgın kentlerde..
zaman hiç bır yaraya melhem olmazken..
kan revan içinde kaldım düştügüm kuyularda..

cevapsız tüm duygularım,mektuplarım gibi cevapsız.
umudunu zamana emanet eden serüvenciler bile göc ediyor,
seni bulamayınca kalabalık kentlerde.
her bir sonraki duraklara emanet düşünceleriyle..
ve ben tek şair olarak anılsamda bu viranede..
yazmaya devam edicem geri gelen mektuplarımı her nefeste.

DUYUYORMUSUN,
uzakta bir kalp senin için yazıyor..

Draga 11 Nisan 2008 Cuma

Bir pazar günü parktaydım.
Nemli bir banka uzandım.
Ve çimlerin kokusunda başka bir yerde uyandım.
Ve uykumda bir yol gördüm.Hiç gitmemişin ki güya.
Yolun başında sen vardın
Rüya içinde rüya.

Poh poh perisiydin sen.
Bir ilgi delisiydim ben.
Rüzgar esip uyandırınca ol yanımda,yine yanımda.

Bir pazar günü parktaydım.
Nemli bir banka uzandım.
Ve çimlerin şarkısında başka bir yerde uyandım.
Yazdıklarımı seviyordun.
Kazaklarımı giyiyordun.
Ve ellerin saçlarımda: sevildiğimi biliyordum.

Poh poh perisiydin sen.
Bir ilgi delisiydim ben.
Şarkı biter ve uyanırsam ol yanımda
yine yanımda.

''Vega'nın Poh Poh Perisi şarkısı bugün en çok dinlediğim şarkıydı sanırım..Şarkının bende ki yeri şu..Basmaneden istikamet KıbrısŞehitleri başımda sürekli ''poh poh diş perisiydin sen..''vb şekilde şarkıya katliam uygulayan birisi ve ben bay doğru o ''o öle değil..'' diye inatlaşırken ''benden iyimi bileceksin ben Vega fanıyımdır..'' cı bi ifade..Ve şuan ispatlamak nasip oldu..:)''
P.S.''Resimdeki bir ayı melek biliyorum..Ama ayıperi bulamayan bradırım sağolsun..''
Haa bu şarkı neydi yaw diyenler için ahanda buraya tıklayın..

Draga 10 Nisan 2008 Perşembe

Umut isminde lösemili bir çocuğa trombosit lazım oldugunu duyunca öğrendim acı gerçeği..Yıllardan bu yana kandırıldığımı..Acı ve komik ne diyorduk biz buna traji-komik mi???
Nasıl isimlendirildiğini bilmesemde başıma gelen berbat olaylardan birisiydi..B Rh- kana ihtiyaç duyuluyordu.Benim B Rh- (!) ya hemen aradım telefonu karşımda acılı bir dede vardı.Torununun bu yaşam savaşında o da eline almış kazma küreği savaşiyor bu zalim hastalıkla..Antibiyotik kullandığım için verememiştim ilk ihtiyaç duyulduğu zaman ve kendi kendime yıkılmıştım orada bi çocuk kan bekliyor ve ben veremiyorum diye.Bi daha arayacapız dediklerinde hemen ilaçları bi kenara attım.Ve beklenen telefon dün geldi hemen koşa koşa gittim.Kan bankasına gittiğimizde bişi dikkatimi çekti.
Duvardaki levhada donor(Gönüllü Verici) yazıyordu..Ehh gönüllü veririm ben zaten hep diyerek yol aldım içeri..Testler için kan almaları gerekiyordu ben o an anladım dünyanın kaç bucak olduğunu ve o iğnecikten ne kadar korktuğumu

Hemşireler herzamanki sahte gülümsemeleriyle(ki ne kadar katana oluyorlar..) bişick olmucak bak sinek ısıracak..Aaa uçak geçio..diyerej batırdı o kahrolasıca iğneyi.Benim kanım B Rh- ti hayatım boyunca bana öyle söylendi.Testlerin bitmesi için 2 saate yakın bekledik ki ne bitmek bilmez saatlerdi..Destek olsun diye bi arkadaşı aradım ismi lazım değil baş harfi Mihail! kendisi iğne görünce bayılan bi cinsmiş anlamış olduk..Korkularıma korku kattı bende çareyi helallik istemekte buldum..
Beni sonunda trombosit almak için bi koltuğa oturttular..Ohh ne rahat bi koltukmuş bu böyle derken,tepemde bitti birisi hemen aldığı gibi o kalın iğneli boruyu zaaannkkkk die soktu..(bu ses pek uymadı sanırım:)) Ölece kalakaldım ama bekle bekle nere kadar 1 saate yakın bekledim.Bu çocuğa acil trombosit lazım ya B Rh- birisinden bende oyum(!) sözde..Ben acılar içinde kıvranıyorum o kalın iğne kolumdayken.Gözümün önünden film şeridi gibi geçti durdu hayat..
sonunda adam yaklaştı bana..Aa ibrahim bey sizin kan grubunu pozitif(+) miş dedi..Ben ''neaaa nasil olur'' diye sinirlendim 2 saat testler için beklemişiz etmişiz kanimin bi + mi - oldugunu bilemediler..
Allahtan o kan bi başkasına yaradı..Yoksa sevap işleyememiş olacaktım.Ama kolum morarı ve şişti..bi daha kolay kolay atlamam veya kan grubumu unutmam.Yaw nasıl anlamazlar anlamadim ben 1 aat orada kan verdim insan bastan bakar uyarir dimi yok..yok...
Beyse yıllarca kendimi negatif hissederken pozitif bi kisilikmisim..
Herkes Umarım Bu Konuda Daha Duyarlı Davranır..!!

Draga 9 Nisan 2008 Çarşamba


Telefonda konuşamam bilirsin,
Mektuplarıysa ertelerim hep,belkide yazım çirkin diye.
Çok düşündüm, çok kurdum,
Karar verdim hep vazgeçtim,ama sana yazabilirim nihayet.
Aslında söz vermiştim,duygularımı kilitlemiştim,ta ki sen açana dek.
Korkma sevgi dilenmeyeceğim ama bilirsin beni işte
Bitiririm her şeyi bir dikişte

Napim?
Aşk bu,savaş bu binlerce yıldır sürüp giden
Aşk bu,savaş bu kadın ve erkek arasında

Artık saymıyorum yılları,bana deyip geçen hayatları,
Zaten pek de sevmem insanları.
Ama kimi dostlar var sevdiğim,sokak köpekleri beslediğim,
Bazı güzel anılar biriktirdiğim.
Tutku garip bir şey ve çok vahşi,
Ve çok hırslıydım zaten bende o yüzden de yağmaladım seni...
Kolay değildir bilirim,bir aşkı bir kalbe koymak,
Hele bir başkasını severken sen.

Teşekkürler,bir zamanlar beni cok sevdiğin için
Bu mektup da olmadı,kelimeler toparlanmadı,
işte şimdi çöpe gidiyor.

Yinede mektubuma son verirken,
Seni her zaman çok seven,
Ben..

Teoman'ın bu mükemmel şarkısını bana hatırlatan bradırıma coook tşkler..
Ve şarkının adresi belli..

Şarkıyı dinlemek için burayı tıklayın..

Draga 8 Nisan 2008 Salı


Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden
ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.

Meselâ bir barikatta dövüşerek
meselâ kuzey
kutbunu keşfe giderken
meselâ denerken damarlarında bir serumu
ölmek ayıp olur mu?

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahir'i Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.


Nazım HİKMET

Draga 7 Nisan 2008 Pazartesi


Eveet aslında Bradırım gelene kadar bisi yazmayı planlamıyordum.Neden böyle bişi hissettim bilemiyorumda.Bende pek kolay güzel günler yaşıyorum denemez.Ha evet arada eğlendiğim anlar olmuyor değil.Geçen perşembe günü güzel bir gündü mesela..Arkadaşla sözleştik Genç Turkcell günü diye sinemaya gidelim dedik..Tam migrosun onunde vay be gecen yil burda kimleydim die düşünüodum ki tel çaldı..Allahım neden beni böle şeylerle sınıyorsun..Neyse sevindim bide konuşabilseydim..Telde konuşma özürlüyüm nedense..:)
M.Ö.10,000 filmine gittik ilk yari uyuyacaktim nerdeyse ikinci yari gozlerimi 4 açarak izledim..
Cumartesi temizlik yaptim arkadaşlarla Raki Balık olayına girdik..:)
Daha çoook şey var yazacak belki de ama yazasım gelmiyor.Betonarme sınavım var az sonraa..Tanrımm bi mucize..:)

Draga


Bugünlerde kafaya taktığım bi klip ve şarkı..Enrique Iglesias manyağı falan değilim ama bu şarkının ''enerjisi'' beni mest etti..Tabi klipte bi hoş..:)
Herkes'in bu şarkıdan nasibini almasını dilerim..

Draga 2 Nisan 2008 Çarşamba

''İçimdeki hüzün yüzüme oturmasa da,
Bu acı beni yerden yere savurmasa da,
Gözümden başka bir yerden okunmasa da,
Kim demiş mutlu olduğumu, yandım..

Askın ölür ya, duan tutmaz ya, rüyan olmaz ya,
Bende kül oldum yandım..
Sevgin ölür ya, duan tutmaz ya,rüyan olmaz ya,
Bende kül oldum yandım..
Aşkın ölür ya, duan tutmaz ya,rüyan olmaz ya,
Bende kül oldum yandım..

İzmir bilir ya, fallar çıkmaz ya,kimse bilmez ya,
Bende kül oldum yandım..
Bende kül oldum yandım..''


Aşk'ın yaşandığı yüce bir şehir İzmir
Kulağı var dili yok şeklinde tanıklık ediyor her aşka
Her haykırışımıza içten içe ah ediyor belki de
Bir türlü bitmemişliklerin olduğu bir yer belki de
Basmaneden Alsancak'a Konak'a o yollar biliyor
Her adımımızı hızlı hızlı atışlarımızı,kapalı kapılara ulaşma çabamızı
Birbirinden ayrılacakken birden bir ileri iki geri giden adımları
Kordon da kaçamak el tutuşları,kalabalıkta yakın temasları
İzmir aşıklar şehrimi yoksa aşıkların şehrimi...
Hep havasında yollarında hasret barındıran bir şehir
Kıbrıs Şehitlerinde yapılan yürüyüş bile artık keyf vermiyor insana
Pierre de martıları izlemek,kordonda oturup içmek
Hayatın bu kadar anlamsızlaşması özelliklede böyle bi şehri
Böyle bir doğa harikasını kullanmak
Adını lekelemek değil elbette,sadece içinde hüzün bulundurması
İzmir bilir ya..diye başlayan cümlelere şahitlik ediyor olması
Ne yaşanabilir ki 2 günde dimi
Aşkın ölür ya..duan tutmaz ya..
Ölen aşk değil belki de ya da ben öldüremedim bi türlü
Sürekli dualar ediyorum ama inancım kalmadı artık
Bişileri beklemek sadece beklemek..
Çok zor meziyetmiş anladığım kadarıyla..
Sabreden derviş muradına ermiş mi yoksa
Sabreden derviş muradına eremeden gebermiş mi?
240 gun var...

Draga 1 Nisan 2008 Salı


Yüksek Sadakat'in bilindiği üzere ikinci albümleri piyasaya geçen hafta sürüldü.Katil&Maktül ismini taşıyan albümleriyle ilk kez bu hafta Beyaz Showdaydılar.Grup elemanlarından ikisi ayrılmış özelliklede solistin değişmesi biraz ilginç olmuş tabi.Daha da ilginci giden keldi gelen de kel..:D
Ama bu gelen baya bi yol katetmiste gelmiş..Adam koca şirketlerin danışmanlığını yaparken Rock Forever!! die atmış kendini..Albümde en beğendiğim şarkı elbette ki Katil&Maktül çok güzel bir slow.Ama çıkış şarkılarını Ben Seni Arayamam olarak belirlemişler 10 gün içinde videolarını tvlerde izleyebileceğiz.İçimde Yağmur şarkısı da kulağa kazınanlardan..

bence dinlenilesi bir albümdür..