Draga 28 Eylül 2007 Cuma



















Chuck Levine (Adam Sandler) ile Larry Valentine (Kevin James) son derece iyi niyetli iki itfaiyecidir. Daima omuz omuza çalışırlar. Birbirleri için yapmayacakları özveri yoktur. İkisi de itfaiye örgütünün gururu ve gözbebeğidir. Dul bir erkek olan Larry’nin tek isteği ailesine kol kanat germektir. Buna karşılık arkadaşı Chuck, “bekarlık sultanlıktır” düşüncesindedir ve bağımsız hayatın tadını azami derecede çıkartmaktan, gününü gün etmekten yanadır.Büyük bir yangında Larry, Chuck’ın hayatını kurtarır. Chuck ona karşı kendisini borçlu hissetmektedir. Öte yandan hukuki bir engele takılarak kendi hayat sigortasına öz çocuklarını mirasçı yapamayan Larry, arkadaşının minnet duygusundan yararlanmaya karar verir. Chuck’ın yapacağı tek şey, resmi evraklarda Larry’nin domestik partneri (ABD’de birlikte yaşayan gay ve lezbiyenlerin yasal haklardan yararlanmak için yaptığı sözleşme) olduğunu öne sürmektir. Bu çok kolaydır. Nasılsa gerçeği ikisi dışında hiç kimse bilmeyecektir.Ancak ince eleyip sık dokuyan, aşırı titiz ve çok müşkülpesent bir bürokratın durumdan kuşkulanması üzerine iki arkadaşın yaptığı sözleşme kent çapında sorun haline gelir. Konu artık gizli olmaktan çıkmış, gazete manşetlerine taşınmıştır. Öyle olmadığı halde yeni bir evli çift gibi davranmak zorunda kalan Chuck ile Larry, iki yetişkin erkeğin tek çatı altında yaşamasının getirdiği binbir çeşit zorluklarla mücadele vermek zorundadır. Bürokrasiyi çift olduklarına inandırmak için çıktıkları zorunlu balayından kazasız belasız sağ çıkmayı(!) başaran iyi niyetli “sahte çiftimiz”, bir arkadaşlığı/dostluğu gerçek bir aile yapan en önemli değerin, ihtiyaç duyduğu zamanda iki tarafın her türlü yardım ve dayanışmayı birbirinin emrine sunması olduğunu keşfedeceklerdir





























  • İlk başta sölemeliyim ki bu filmi uzun zamandır izlemek istememe rağmen ancak bugün izledim..Yazıklar olsun geçen günlere..
  • Filmi gitmemde ki en büyük etken tabiki Kevin James idi:)
  • Larry nin karısına olan bağlılığı insanın gözlerini yaşartıyor.
  • Chuck ise tam bir party pig.
  • Filmde herşey arkadaşına yardım için başlıyor ama kendilerini o kadar kaptırıyorlar ki "Ahannaa bunlar cidden bişi yapıcak" diyorsunuz.
  • Avukatlarının daveti üzerine bir partiye gidiyorlar.Larry bi elma,Chuck ise neydüğü belirsiz bir vampir kılığına giriyor.Otururlarken avukatın kardeşi dayanamıyor ve soruyor.."Hanginiz atıcı,hanginiz tutucu?"Chuck kendinden emin bi ifadeyle:"Ordan nasıl görünüyor?" deme hafletinde bulunuyor.İkisi birden kadın rolünü Chuck ın üstlendiğini söyleyince..tabi bizim Chuck bozuluyor nedenini sorduğunda cevap:"Larry partiye bi elma kılığında gelmiş..Sert bir elma..Sen ise..şey..hmm..İşte..Birde hiç bi erkek birayı pipetle içmez..Gözlerinde bir yumuşaklık var.."Chuck'ın bahanesi komedi:)"Rujum bozulmasın diye pipetle içiyordum":D
  • Parti çıkışı protestocular sarmıştır etrafı.Chuck ağlayan bir ne derler..kadınımsı bişi görüyor ve adamlara çıkışıyor..Tam arkasını dönmüş gidiyor ki adam"you are fags!!" diyor..Chuck sevda demirel taklidi yapıyor.."Ne dedin sen..ne dedin seeennn???" ve yumuruğu yapıştırıp ardından.."Lubunya denmesini değil Gay denmesini tercih ediyoruz"
  • Chuck bir yastığı almış eline kılıf gibi bir şeye geçiriyor.O sırada Larry "Ne yapıyorsun sen?" Chuck:"Yastığıma kılıf geçiriyorum" Larry:"gerizekalı o kılıf değil benim iç çamaşırım.." düşünün ne kadar büyük..
  • Bizimkiler gay olduklarını ispatlamak için alışverişe çıkıyorlar.birisi gidip ped alıyor.diğeri ise "biz gayiz transexuel değil!!" diyor..Görün ne kadar benimsemiş:)
  • Evlenmek için kanadaya gidiyorlar..Absürd bi kilise ve acaip bi peder,papaz,rahip..(herneyse bilmiyorum)Bunları evlendirecek..Başlıyor alyansı anlattmaya.."Alyans bir dairedir..Asla sonu yoktur..Bakın ..Sonu yok..Asla bitmez..Ama ya üçgen..Burda bitiyor işte..Ama alyans öylemi..Sonu yok.." bu aptal lafları tekrarlayıp duruyor..
  • Evlenirken resim çekilip kanıt yaratmaları gerek.Rahip bunlara "Sizi koca ve koca ilan ediyorum..Damadı öpebilirsin"Diyor..Larry kendini kaptırmış dudaklarını uzatırken..Chucktan bi yumruk.."Biz böyle severiz..Sadistiz"dercesine bi bahane:D
  • En beğendiğim yeri..İkisi kavga ediyorlar..Larry buna öyle takmış ki..Kocamsın sen benim tafraları takınıyor..Chuck buna espirilerin hiç komik değil isteyerek gülmüyordum bile diyince..Kevin James için bi fenomen oluşturacak söz.."You are a monsterrrr!!!!" bu sesi mutlaka duymalısınız..
  • Anlatmak istediği çok şey var filmin..Arkadaş için çiğ tavuk değil gay taklidi yapıp evlenilir bile..
  • Ve parayla imanın kimde olduğu gibi cinsel tercihininde ne olduğu belli olmuyor insanoğlunun..
  • Oradaki en homofobik görünen zenci..Agresif bi canavardan uçuşan bir kelebeğe dönüşüveriyor.
  • İşte unutulmaz banyo sahnesi..Bütün itfayeciler çıplak duş alıyorlar.Chuck ile Larry içeri girince hepsinde bi korku..mahrem yerlerini örtmeye çalışmalar.Bizimkiler aldırmıyor ve giriyorlar içeri.Birisinin sabunu tam bunların önüne düşüyor..Ama adam almaya korkuyor.Arkadaşının sabununu almaya çalışırken o da oraya kaçıyor.Bi gönüllü arıyorlar sabunları almak için.Tam o sırada bizim zenci içeri giriyor..Çırılçıplak..Herkesin gözü pörtlüyor..:DBizim ki eğilip sabunu alırken kıçındaki "Bad Ass" deyimi okunuyor..Sonra başlıyor.."I'm a woman.." diye şarkı söyleyip acaip bi şekilde yıkanmaya..
  • Anlatacak o kadar çok şey var ki filmde..Benim bi daha gideceğim kesin.Ve mutlaka Dvd sini alıcam.
  • Sizlere de tavsiye ederim arkadaşlar..Kevin James'in hatrına bile gidilir gülmekten yarılarak çıkılır..

Web Sitesi

Web siteside şiddetle tavsiye edilir:)

2 yorum:

bearist72 dedi ki...

Filmi sahne sahne anlatmıssın zatii.Nefet ederim.

bearist72 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.