Draga 18 Mart 2008 Salı


İşte beklenen albüm Demet Akalın ''Dans Et''...Bu albümü en az delirircesine insan kılığından çıkmış fanları kadar bende bekliyordum işin aslı..O deli fanlarından bi tane de benim evde oldugu için..Sabah akşam aynı Demet şarkıları dön allah baştan çal..Off beklememin sebebi işte buydu..Esmer Yarim,Affedersin vb..türevdeki eski şarkılarını dinlemekten gına gelmişti artık..Ev arkadaşıma olan hıncımı da burada kusmuş oluyorum...yok abi adamda mide yok..aa sürekli aynı şarkılar dinlenir mi..bi pc de 150 şarkı varsa bunun yarısı Demet ve benzerleri olur mu..?
Neyse konumuza dönelim..Demet Akalın bilindiği üzere her yıl hit çıkarıp Seyhan müziği zengin etmesiyle tanınıyor.Yeni albümü içinde baya iddalı sözler sölemişti.Ve strateji gereği Gülben Ergen Erdoğan la aynı tarihlerde çıktı albümleri..Danışıklı dövüşte diyoruz biz buna..En son Kanye West vs. 50 Cent olarak görmüştük.
Albüm genel olarak ''Eh işte..'' dedirtiyor..İşin aslı da o..Albümün ismini veren şarkıyla allahtan çıkış yapmadı..Ki baya güvendiği bi parça sanırsam Dj Funky C ile bi featuring çalışması..Ha adam ne mi dio..''İşte karşınızda Demet akalının yeni parçası falan filan..bilioz bunu beklionuz istionuz sizi coşturacak falan filan'' ha şarkı yapıo mu bunu..bende hemen değiştirme ihtiyacı doğurdu ilk başta..Sibel Tüzün nası Superstaaarrr feelll meee baby die bagiriyorsa Demet'te Durma Dans Eeeeetttt... diye çığrınıyor sürekli..
Albümün çıkış şarkısına gelince yine Ersay Üner imzalı ''Mucize''..Hep merak ettiğim bu Ersay Üner nedir? Yani adam Demet ve Oğuz çiftiyle aynı evde mi yaşar..Nasıl Demete uygun şarkılar yazar.Her çıkış şarkısında Demetin hayatından kesitler..Bu şarkıda geçtiğimiz yıl youtube un açılıp kapanması gibi ayrılıp barışan çiftin şarkısı..
Diğer şarkı ise ''Bebek'' şarkı BeBek neymiş neresiymiş İstanbullulara soralim havası yarattırıo..Ben saolsun TopakBear sayesinde gördüm aman el kadar yer..Tabi millet oraya Waffle yemeye gidio o ayrı tabi..(ben de istiom!!!)
Tabi şarkının sonlarına dooru bu gacı geçen yıl Sibel Can kankasıyla komşu oldu ya taa Miamilerde..bi Miami yaparım dio ablam..Ahh ahh bizde istios bisdee..Demet bizi Miami'ye götür..Demet bizi Miami'ye götür..Alın bu da yeni sloganım..
Ben en çok ''kına yak'' şarkısını sevdim..''iyisinden seç kınalarını münasip bi yerine yak!!' diyen bi parça heralde biz türkler için yeterince hit olma özelliğine sahip..
Albümün 13 şarkıdan oluşması beklenirken ''Ayyy..o ne öle uğursuz rakam dağlara taşlaraa..Hiç şarkı okuyasımda yok Ersay sen gir hemen 1:30 dk lık şarkı oku sana da albüm yapcaz nasılsa'' diyerekten 14 e tamamlanması da ayrı bi ilginçlik..
Slowlar herzaman ki gibi Demet slowları..
Diğer ilginç nokta ise bilindiği üzere Gülşen Sezen Aksu,Demet ise Yıldız Tilbe şarkılarını coverlardı.Bu albümde tam tersi olmuş ve Sezen den bildiğimiz ''Gölge Etme'' şarkısını seslendirmiş neymiş çocukken çok severmişmiş..Diğer coverı ise Nilüferden bildiğimiz ''Selam Söyle''..Anlamadığım ise 2 şarkın remix,2 şarkın cover,1 tanesi ise bestecin okumuş..Ee kadın kadın..sen naptın koca yıl..haa pardon polemik!
Neyse Demet i çok severim..Ama o güzel dudaklarını kapatıp sadece şarkı sölemekle geçirirse daha çok sevicem..Bol şanslar...

0 yorum: